X zamknij

Dołącz do newslettera
i odbierz darmową
kartę SPA&More.

Z kartą SPA&MORE stać Cię na więcej

Co najmniej 10% zniżka do SPA, DAY SPA i klinik medycyny estetycznej.
Korzystaj ze specjalnych rabatów tylko dla zapisanych do newslettera!

Dołączam i odbieram kartę

Autorzy: Katarzyna Pefew

Zielnik dla zdrowia i urody jesienną porą

Zioła pomogą przezwyciężyć przeziębienie oraz zadbają o nasz wygląd.

Spirulina podstawą diety przyszłości

Żywność funkcjonalna to obecnie modny nurt w dietetyce.

Peganizm – świetna dieta, czy tylko moda?

Moda czy najzdrowsza z diet? Czym jest peganizm i skąd tak wielkie zainteresowanie tym sposobem odżywiania?

Rytuał kawowy w SPA

Rytuał caffe latte brzmi niezwykle kusząco. Peelinujące ziarna kawy, maska i masaż w towarzystwie obłędnych kawowych aromatów. Sprawdź jakie ma właściwości!

Genodieta – testy genetyczne i identyfikacja typu metabolizmu

Informacje zapisane w naszych genach mogą nam pomóc w wielu aspektach życia.

Algi i wodorosty na talerzu oraz w SPA. Zaspokajają głód, odchudzają i odmładzają

Algi (glony) oraz wodorosty (trawa morska) są jednymi z najstarszych roślin na świecie i występują w różnych gatunkach. Czy warto je spożywać i stosować na skórę?

Lecznicza zielona herbata

Czy zielona herbata pomoże zajść w ciążę? Zalety dla zdrowia i urody tego starożytnego napoju.

Miód manuka dla zdrowia i urody

Niedawnym odkryciem w naszej diecie i kosmetyce jest miód manuka.

Wszechobecny olej palmowy – tłuszcz dobry, czy zły?

Tłuszcze to jedne z podstawowych składników odżywczych. W zdrowym wydaniu są niezbędne dla organizmu, jednak w niezdrowym mogą mieć nawet właściwości rakotwórcze. Jak odróżnić dobre tłuszcze od złych i jakie wśród nich miejsce zajmuje olej palmowy?

Nasiona kakaowca odmłodzą ciało

Czekolada jest zdrowa i dobra na wszystko – na smutki, na brak energii, na apatię.

Cannabis dla zdrowia i urody. Niezwykła moc konopi w zabiegach SPA

Konopie cannabis sativa nie mają właściwości narkotycznych, jak konopie indyjskie. Od tysięcy lat wykorzystywano je do produkcji środków leczniczych.

Deserowy hummus – nowy kulinarny fit trend

Rośliny strączkowe są uznawane w kuchni za zamiennik mięsa. Ale mogą też z powodzeniem zastąpić słodycze. Ten wegański deser z ciecierzycy, zadba o Twoją linię.

Weganizm groźny dla zdrowia? Gdzie czai się niebezpieczeństwo?

Mówi się o jego dobrym wpływie na zdrowie, ale czy naprawdę tak jest? Jakie są mocne i słabe strony weganizmu?

Moringa – lek na najpoważniejsze choroby

Już 3000 lat temu wykorzystywano ją jako lekarstwo w medycynie ajurwedyjskiej.

Dieta ajurwedyjska

To droga do osiągnięcia pełni zdrowia, dzięki odpowiednio dobranym składnikom.

Katarzyna
Pefew

Doradca żywieniowy, psycholog społeczny, dziennikarz i aktorka. Prezes Fundacji Jabłko i Dynia, zajmującej się edukacją zdrowego żywienia. Absolwentka kierunku: Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne na SGGW, ukończyła liczne kursy z zakresu Dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej oraz Totalnej Biologii. Autorka bloga kreaturnakuchnia.pl, który uzyskał tytuł: „Blog przyjazny dla alergika” pisma „Hipoalergiczni”. Od ponad 5 lat prowadzi wykłady o zdrowym odżywianiu dla dorosłych oraz warsztaty kulinarne, w tym również dla dzieci. Członek Kooparatywy Północnej – „Smakoterapia”, działającej na terenie Warszawy. Zwolenniczka holistycznego podejścia do człowieka. Prywatnie mama dwóch córeczek, dla których marzy jej się lepszy świat. Wiecznie kreatywna, ciekawa świata, z dużym apetytem na życie.
ZOBACZ WSZYSTKICH NASZYCH AUTORÓW